Onze borsten

Onze borsten bestaan in verschillende maten en vormen.

Welke borstvorm heb jij? Ontdek hier de acht verschillen!

Hoge borstinzet versus lage borstinzet

Bij een hoge borstinzet beginnen de borsten dicht bij de schouders. Deze dames moeten vaak de bandjes op de kleinste stand dragen of zelfs laten aanpassen.
Opgelet ! de BH-bandjes mogen niet in de huid snijden. Ook sommige voorgevormde modelletjes kunnen bij deze dames met een diepe cup (vanaf D) vaak bombastisch overkomen.

De lage borstinzet is meer voorkomend dan de hoge borstinzet. Daarom is het voor dames met een hoge borstinzet moeilijker om modelletjes te vinden dan voor dames met een lage borstinzet.

Vol bovenaan versus vol onderaan

Bij volle borsten bovenaan kunnen vaak alle modelletjes worden gedragen. Een halve BH of strapless dient echter goed te worden overwogen. Dames met een bolle borst hebben vaak het gevoel dat hun borsten er zullen “ uitrollen “. Niets is minder waar natuurlijk, maar een BH dient bovenal jezelf een mooi, verleidelijk en sensueel gevoel te geven. Deze dames gaan dan beter voor een BH die eerder ¾ vasthoudt dan een halve BH.

Vol onderaan betekent dat het volume vooral onderaan zit. In combinatie met een lage borstinzet heb je vaak het probleem om de modelletjes met een hoge cup te vullen.

Wijde borstinzet versus smalle borstinzet

Bij een wijde borstinzet neemt de inplanting van de borsten veel plaats in . Deze borsten staan vaak ook dicht bij elkaar. Een laag frontje (tussenstukje tussen de cups) kan een oplossing bieden. Tegelijkertijd dient ook de cup onder de armen voldoende hoog te zijn, zodat het borstweefsel (dat zich onder de arm bevindt) ook in de cup past. Komt vooral voor bij dames die veel sporten of die een brede borstkas hebben.

Bij een smalle borstinzet neemt de inplanting van de borsten weinig plaats in en lopen de borsten dus minder ver door onder de arm. De smalle borstinzet komt veel meer voor bij een bescheiden buste. Een voorgevormde halve cup zal bij hen ook vaak openstaan.

Wijde borsten versus smalle borsten

Bij wijde borsten loopt het borstweefsel door onder de armen. Meestal gaat dit gepaard met een heel smalle omtrek en een diepere cup. (vanaf D –cup) Samen met een hoge borstinzet hebben deze dames vaak moeite om het juiste model en/of merk te vinden.

Smalle borsten komen vaker voor bij een bescheiden buste. Zij hebben vaak een wijde borstinzet, maar lopen niet door onder de armen.

Hooggeplaatst tepelhof versus laaggeplaatst tepelhof

Wanneer dames met een hooggeplaatst tepelhof een BH willen dat gedeeltelijk uit kant bestaat, kan het dat de tepels niet mooi in de scheiding van de kant vallen.

Bij borsten met een laaggeplaatst tepelhof wijzen de tepels niet noodzakelijk naar beneden, maar het komt wel vaker voor. Ze zitten gewoon op het laagste deel van je borst.

Gescheiden borsten versus dicht bij elkaar staande borsten

Bij gescheiden borsten kan je min. 2 vingers tussen je borsten plaatsen zonder dat je het borstweefsel raakt.. Een hoog front is bij deze dames aangewezen. Een plunge BH kan de borsten meer naar elkaar brengen, maar komt bij dames met een diepe cup (vanaf D-cup) vaak te volumineus over.

Bij dicht bij elkaar staande borsten is een lager frontje nodig of een softcup (BH zonder beugels). Ook kan het frontje bij deze dames (indien ze echt de borsten van elkaar willen scheiden) niet perfect tegen het lichaam aansluiten, waardoor deze dames vaak moeite hebben om de correcte maat te bepalen.

Weinig volume versus veel volume

Met volume bedoelen we de mate van stevige tot harde borsten tot borsten met een zacht weefsel.
Borsten met een zachter weefsel passen gemakkelijker in een vorm. Terwijl bij een vastere borst maar enkele voorgevormde modelletjes perfect zullen zitten.

Onder weinig volume vallen ook de borsten die door de natuur meer huid gekregen hebben. (kan bvb door groot gewichtsverlies, veroudering of zwangerschap) Een voorgevormde full cup kan voor deze dames een oplossing bieden.

Smalle schouders versus brede schouders

Heb je smalle schouders let dan op de stand van de bandjes. Zijn ze naar elkaar toe gepositioneerd op de rug, dan gaan ze minder vlug afglijden. Natuurlijk bestaan er ook hulpmiddeltjes om dit te voorkomen.

Let wel indien je de verkeerde maat draagt, kunnen de bandjes zelfs bij rechte schouders gaan afglijden.

 

 

De hier bovenvermelde informatie is slechts een richtlijn, dus zeker niet de regel waar je je kunt/moet aan houden.